Кримінал
Події
У Кривому Розі виправдали чоловіка, який зарізав неповнолітнього: деталі

У Кривому Розі виправдали чоловіка, який зарізав неповнолітнього: деталі

Тернівський районний суд Кривого Рогу виправдав чоловіка, якого звинувачували в умисному вбивстві та нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження. 

Про це повідомили на сайті Тернівського районного суду Кривого Рогу.

Встановлено, що обвинувачений погрожував своїй дружині по телефону та писав їй у Viber, що вб’є її. Жінка сприймала це всерйоз, бо раніше він вчиняв насильство щодо неї. Фігурант збирався вдатися до насильства знову, але передумав, коли дізнався, що поруч з дружиною знаходиться її колишній чоловік. 

Він розбив вікна у квартирі, де перебувала його дружина, але шкоди нікому не завдав. Суд визнав його винним у погрозі вбивством, оскільки існували достовірні підстави для переживань жінки. 

У цей же час, коли обвинувачений залишив місце події, прибули знайомі сина потерпілої, які почали його переслідувати. Обвинувачений стверджував, що на нього напали незнайомі особи, від яких він намагався захистити себе за допомогою ножа.

Внаслідок бійки один з переслідувачів, який виявився неповнолітнім, був вбитий від удару ножа в груди, другому нанесенні тяжкі тілесні ушкодження. Сам обвинувачений отримав два вогнепальні поранення: одне на правому боці живота, а інше на правому плечі, що підтвердила судово-медична експертиза. 

Суд вважав, що напад на обвинуваченого був реальним, а самозахист обґрунтованим, оскільки чоловік був переслідуваний чотирма озброєними особами.

Обвинувачений мав право на самозахист, як це передбачено статтею 36 Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Зачинився у квартирі та хотів заподіяти шкоду рідним та собі: у Кривому Розі інспектори роти ТОР приборкали чоловіка у неадекватному стані;

До 102 тисяч гривень: в Україні хочуть штрафувати за порушення комендантської години;

У Кривому Розі в неділю спалахнув приватний будинок

2023-10-30 17:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин