Кримінал
Заробили на трансфері ухилянтів понад 100 тис. доларів: Судитимуть організатора злочинної групи – 62-річного мешканця Кривого Рогу

Заробили на трансфері ухилянтів понад 100 тис. доларів: Судитимуть організатора злочинної групи – 62-річного мешканця Кривого Рогу

Фігуранти виготовляли пакет документів, на підставі яких особи безперешкодно виїжджали за кордон. За виготовлення одного пакету документів брали 15 тис. доларів.

Про це повідомляє ДСР Нацполіції України.

У вересні 2022 року оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області Нацполіції спільно з колегами правоохоронцями встановили коло осіб, причетних до масштабної «схеми» із забезпечення виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

За даними слідства, організував угруповання та злочинну «схему» 62-річний мешканець Кривого Рогу і долучив до неї ще чотирьох осіб. Відповідно до розробленого плану фігуранти підшукували бажаючих покинути територію Україну чоловіків. В подальшому для них виготовлялись підроблені паспорти громадян ЄС і відповідні водійські права.

За виготовлення та надання пакету фальсифікованих документів для незаконного перетину державного кордону вказані особи отримували 15 000 тис. доларів з особи. Наразі встановлено 7 фактів виготовлення підроблених документів на загальну суму 105 тис. доларів.

Наразі обвинувальний акт стосовно організатора злочинної групи слідчі слідчого управління поліції Дніпропетровщини за погодженням з Дніпропетровською обласною прокуратурою скерували до суду за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 (підроблення офіційних документів та збут таких документів) Кримінального кодексу України.

Крім того, у 2022 році суд виніс обвинувальний вирок стосовно 3 з 7 встановлених осіб, які скористалися послугами з оформлення незаконного виїзду з країни - 2 та 3 роки обмеження волі з іспитованим терміном 2 роки.

Досудове розслідування стосовно інших учасників злочинної групи триває, виділено в окреме кримінальне провадження.

Читайте також: Пасажирка померла в лікарні: Поблизу Степногірська на Запоріжжі мікроавтобус в'їхав у вантажівку, яка стояла на узбіччі;

У Марганці затримали чоловіка, який поширював комуністичну символіку;

2023-02-03 16:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин