Спорт
Військовий криворізької бригади Михайло Безуглий став чемпіоном світу з аеронавтичного п’ятиборства у Фінляндії

Військовий криворізької бригади Михайло Безуглий став чемпіоном світу з аеронавтичного п’ятиборства у Фінляндії

В Тікакоскі (Фінляндія) з 18 по 24 серпня на базі Академії Повітряних сил Фінляндії 9 команд визначали чемпіона світу з аеронавтичного п’ятиборства. Чемпіонами стала команда України, віцечемпіоном - армійська збірна Фінляндії, а третє місце посіла команда Бразилії.

Про це повідомляє «Суспільне».

Протягом тижня близько 60 учасників із Іспанії, України, Швеції, Данії, Чехії, Литви, Фінляндії, Бразилії та Еквадору виборювали право називатися переможцями. П’ятиборство включало до себе змагання зі стрільби, плавання з перешкодами, фехтування, баскетбол, подолання смуги перешкод та орієнтування.

В складі команди чемпіоном став військовослужбовець 17-ї окремої Криворізької танкової бригади імені Костянтина Пестушка, майстер спорту з військово-прикладного багатоборства Михайло Безуглий.

«Михайло Безуглий — один із воїнів, завдяки якому світ пізнає Україну, й завдяки якому і таким, як він, ми здобуваємо перемогу на полі бою», — посилається «Суспільне» на сторінку бригади.

Збройні сили України на першості представляла збірна команда з 9 військовослужбовців. Шестеро з них – офіцери. Троє – курсанти вищих військових навчальних закладів. Усі вони служать або у Повітряних силах, або у родах Сухопутних військ, які пов’язані з авіацією.

Також до збірної входили 5 випускників Харківського національного університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба.

«Дух суперництва не вщухав до останньої хвилини, адже всі учасники є професіоналами своєї справи і кожен намагався показати найкращий результат. Ми горді тим, що наші військовослужбовці продемонстрували високу майстерність та посіли почесне перше місце», - розповіли в університеті.

Випускник вишу та капітан команди офіцер ЗСУ Дмитро Кметюк на Чемпіонаті світу встановив світовий рекорд, пропливши дистанцію 100 м з перешкодами за 57.1 секунди. Попередній світовий рекорд на цій дистанції становив 57.9 секунди.

Аеронавтичне п’ятиборство — військово-прикладне багатоборство для підготовки військових льотчиків до виживання в разі збиття. Складається з конкурсів:

  • Льотний конкурс.
  • Спортивний конкурс (стрільба; фехтування; плавання; баскетбольний тест; смуга перешкод за стандартами НАТО; спортивне орієнтування).

Кожен учасник команди повинен взяти участь у всіх видах спортивних змагань.

Аеронавтичний пентатлон культивується насамперед у повітряних силах різних армій країн світу. Він розвиває у льотчиків якості, які можуть знадобитися для виживання в екстремальних умовах на ворожій території.

Читайте також: СК «Дніпро-1» сенсаційно обіграв київське «Динамо»;

Тхеквондісти з Дніпропетровщини та Запорізької області стали призерами чемпіонату Європи серед клубів в Естонії;

«Золото» та «срібло»: Дві скелелазки з Нікополя стали призерками молодіжного чемпіонату світу в США;

«Золото» та «срібло»: Лейтенант Запорізької бригади Тероборони встановив рекорд на змаганнях «Warrior Games».

2022-08-29 09:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин