Кримінал
Події
Війна в Україні
У Польщі засудили 11 громадян України за шпигунство на користь росії: деталі

У Польщі засудили 11 громадян України за шпигунство на користь росії: деталі

Серед покараних – в основному молоді чоловіки з різних регіонів України, троє з них – мешканці Кривого Рогу 18, 29 та 26 років. Про це повідомила Polska Agencja Prasowa. 

Затриманих звинуватили у шпигунстві та створенні організованої злочинної групи. Агенти рф діяли від січня до березня 2023 року у Хелмі, Медиці, Перемишлі, Жешуві, Варшаві та Помор'ї.

Вони проводили розвідку військових об'єктів та об'єктів критичної інфраструктури, відстежували проходження транспорту з військовою та гуманітарною допомогою для України. Готувалися до диверсій на залізниці.

«Ми маємо справу з таким сучасним, можливо, досі невідомим способом ведення, або фактично організації, шпигунської мережі на території країни. Я переконаний, що це досить незвично, щось нове не тільки на території Польщі, але й усього ЄС», – зазначив прокурор Пьотр Лопатинський.

Агентам призначили покарання від 1,1 року до шести років позбавлення волі, а також штрафи від 1 тисячі до 15 тисяч злотих і конфіскацію отриманої винагороди. Частина підсудних подала клопотання про винесення обвинувального вироку без судового розгляду, справи інших розглядатимуть в окремих судових засіданнях.

Читайте також:

Нацполіція викрила міжнародний наркосиндикат із прибутком у 135 мільйонів гривень на рік;

Кожного дня з України виїжджає близько шести тисяч чоловіків: подробиці;

Вдарила ножем у спину: криворізькі правоохоронці затримали 44-річну нападницю

2023-12-21 11:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин