Культура
Життя
У Лос-Анджелесі відбулася виставка за участю криворізької художниці Зої Скоропаденко

У Лос-Анджелесі відбулася виставка за участю криворізької художниці Зої Скоропаденко

«Інтелектуальні пейзажі» української художниці Зої Скоропаденко посіли центральне місце на виставці “Asemic Notations”. Вона стала однією з найпопулярніших арт-подій, що відбулися в Лос-Анджелесі наприкінці лютого цього року.

Про це повідомляє пресслужба The Meloy Art.

“Asemic Notations” (Асемічне письмо) – це знаки, певною мірою позбавлені сенсу. Його можуть схожим чином тлумачити  люди різних культур і різних мов. Це і нечитабельні записи, і наскельний живопис чи дитячі малюнки. Інколи надписи вважаються асемічними – а потім приходить дослідник, котрий їх розшифровує, як то трапилося з єгипетськими ієрогліфами, і асемічні нотатки набувають чіткого сенсу.

У психопатології поняття асемії означає нездатність розуміти будь-які символи або знаки.

У певному сенсі сучасний світ – суцільне асемічне письмо, від малюнків українських дітей, котрі легко можуть зрозуміти люди з більшості країн світу, до повного нерозуміння словесних сенсів  міжнародної комунікації, котре наразі демонструють кілька країн.

Для митця асемічне письмо – це ще й свобода самовираження, не обмеженого вже існуючими у цивілізації знаками, самодостатня не-мова, котру глядачі розуміють на інтуїтивному рівні. Його застосовують видатні художники Ацуко Танака, Сай Твомблі, Мірта Дермісаче, Пол Клеє.

«Мої «Інтелектуальні пейзажі» – це рефлексія, в них кожен побачить щось своє, вони нагадують ті картини, котрі бачать з вікна потяга і українці, і американці, і японці. Але більшість пейзажів я малюю зі своїх спогадів про ті місця, де я жила в дитинстві. І, на жаль, зараз пейзажі цих місць жахливо спотворені війною… І мої картини – мрія про те, щоб повернулися наші степи, поля, ліси, яри, сади до свого природного стану….», – розповідає Зоя Скоропаденко.

Минулого року художниця стала першою українкою на LA Art Show. Її роботи з серії «Пошановувачі кави» були представлені в 2022 році галереєю з Нью-Йорка “Vellum projects”, і мали великий успіх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

У Новомосковську посеред вулиці помер чоловік;

У Кривому Розі порушник комендантської години залишився без автівки;

«Продали непрацюючий Iqos»: у Дніпрі чоловік з пістолетом влаштував стрілянину у магазині техніки.

2023-03-18 16:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин