Війна в Україні
Економіка
Життя
У Криворізькому районі запроваджується трудова повинність: що це таке

У Криворізькому районі запроваджується трудова повинність: що це таке

У Криворізькому районі запроваджують трудову повинність. Працездатних осіб залучатимуть до виконання суспільно корисних робіт. Про це повідомляє 0564.

Ці роботи полягають у вирішенні проблем воєнного стану та для допомоги безробітним, які можуть отримувати зарплату за таку працю.

«Є певний перелік суспільно корисних робіт, які пов’язані, в першу чергу, з воєнним станом – наприклад, ремонтно-відновлювальні роботи, розбір завалів, розчищення залізничних колій та автомобільних доріг, будівництво захисних споруд, ремонт та будівництво житлових приміщень, вантажно-розвантажувальні роботи, які виконуються на залізниці та у портах, сільськогосподарські роботи, весняно-польові, роботи, пов’язані з дотриманням громадського порядку, впорядкування та відновлення, благоустрій прибережних смуг, русла річок, водойм, заготівля дров для опалювального сезону, ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів». – йдеться у повідомленні.

Якщо до суспільно корисних робіт залучатимуть людину зі статусом безробітного, то Центр зайнятості даватиме мінімальну зарплатню у 6700 грн.

«Роботодавцем (замовником робіт) може бути комунальне підприємство чи безпосередньо сільська або міська рада, тобто той, хто буде створювати ці робочі місця, приймати людей, ознайомлювати з охороною праці,  визначати об’єм роботи, контролювати її виконання», - йдеться у повідомленні.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Дніпрі на Володимира Мономаха знайшли труп чоловіка;

У Запоріжжі суд звільнив бойовика «ДНР» від 15 років в в'язниці: подробиці;

Вигорів вщент: у Дніпропетровській області під час руху зайнявся «BMW»;

2023-03-07 14:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин