Події
У Кривому Розі затримали групу шахраїв, що підробляли SIM-картки

У Кривому Розі затримали групу шахраїв, що підробляли SIM-картки

У Кривому Розі кіберполіція затримала банду шахраїв, яка ошукувала українців, використовуючи незаконно перевипущені SIM-карток українських операторів.

За інформацією служби безпеки ПриватБанку, під час перевірки зафіксованих банком фактами несанкціонованого доступу до рахунків клієнтів з використанням перевипущених SIM-карток було встановлено групу мешканців Кривого Рогу, яких підозрюють у шахрайстві. Зловмисники шляхом незаконного перевипуску SIM-картки мобільних операторів та заволодіння мобільним номером клієнта отримували паролі до мобільного банку та доступ до рахунків.

За цими фактами було ініційовано звернення до Управління протидії кіберзлочинам в Дніпропетровській області та подали заяву про шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій із використанням електронно- обчислювальної техніки, несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем та таємне викрадення чужого майна.

Під час обшуків у членів шахрайського угруповання вилучили мобільні телефони, SIM-картки, чорнові записи, наркотичні засоби, підроблені електронні паспорти та устаткування для їх виготовлення. Членам шахрайського угруповання обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Викрав телефон у дитини: у Запоріжжі затримали зловмисника;

ЗСУ прорвали першу лінію російської оборони на півдні, – генерал Тарнавський;

У Покрові ліквідували займання легковика у гаражному боксі: подробиці.

2023-09-04 14:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин