Події
Життя
У Кривому Розі планують відкрити дитячі садочки для роботи в офлайн-режимі

У Кривому Розі планують відкрити дитячі садочки для роботи в офлайн-режимі

Багато дітей та батьків Криворіжжя мріють про те, щоб дитячі садки та школи знову запрацювали у режимі офлайн. І міська влада робить для цього все можливе.

«Плануємо щоб приблизно з 15 квітня деякі дитячі садочки експериментально запрацювали у режимі чергових груп, а з 1 вересня, якщо безпекова ситуація буде стабільною, відновлять навчання в режимі офлайн школи. Але головне – безпека дітей», – розповів Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. 

Він також зазначив, що у закладах освіти проведено численні роботи з покращення умов безпеки. Зокрема, 102 заклади освіти мають дозвіл від ДСНС на використання сховищ. Тож, коли стане безпечніше, повністю готові розпочати роботу офлайн. 

З 1 березня, для підготовки дітей до першого класу відновлені заняття у 12 таких садках та 65 школах.  Закінчуються ремонти ще 46 укриттів. Сховища укомплектовуються всім необхідним для перебування дітей.

Очільник військової адміністрації також наголосив, що, на жаль, не всі навчальні заклади спроєктовані так, щоб мати сховище. Наприклад, у Саксаганському районі  немає можливості створити укриття в жодному дитячому садочку. 

«Ще раз підкреслю – заняття проходитимуть лише там, де є укриття, кількість дітей не повинна буде перевищувати кількість місць у укриттях, та виключно з письмової згоди батьків», – додав Олександр Вілкул. 

Читайте також: Ситуація з паливом у Дніпропетровській області: актуальні ціни на 23 березня;

З Нікополя продовжують евакуювати людей похилого віку: подробиці;

На Дніпропетровщині у двох електричок змінився розклад.

2023-03-23 14:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин