Кримінал
Події
Війна в Україні
У Кривому Розі до 15 років тюрми засуджено агентку фсб рф, яка корегувала вогонь по військовій техніці та локаціях ЗСУ

У Кривому Розі до 15 років тюрми засуджено агентку фсб рф, яка корегувала вогонь по військовій техніці та локаціях ЗСУ

За публічного обвинувачення прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури суд визнав винною громадянку у державній зраді та несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

Жінці призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Ззасуджена – мешканка м. Кривого Рогу наприкінці квітня 2023 року через проросійські переконання погодилась на співпрацю з фсб рф.

На виконання завдань куратора вона об’їжджала вулиці міста та здійснювала приховану відеофіксацію із розташуванням особового складу українських військовослужбовців і техніки. У своїх звітах агентка надсилала скріншоти із геолокацією зазначених позицій та детально описувала логістичні маршрути переміщення техніки, позначивши лініями напрямки руху. 

Також вона фіксувала та передавала інформацію про наслідки ворожих «прильотів». З метою конспірації жінка використовувала анонімний акаунт в месенджері з подальшим видаленням переписки. Крім цього, засуджена «зливала» цю інформацію адміністратору одного з проросійських Телеграм-каналів за грошову винагороду – 100 доларів США. 

До набрання вироку законної сили вона перебуватиме під вартою. 

Читайте також:

Розпочато розслідування за фактом розстрілу окупантами українських військовополонених поблизу Роботиного на Запоріжжі;

В Україні заборонять відключати комунальні послуги через борги;

Пошкодили громадську вбиральню у міському парку: поліцейські Новомосковська встановили двох 15-річних підлітків

2024-02-21 20:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин