Події
Кримінал
Шукали 20 днів, а знайшли в 2-х кілометрах від дому: історія зниклих у Кривому Розі хлопців

Шукали 20 днів, а знайшли в 2-х кілометрах від дому: історія зниклих у Кривому Розі хлопців

18 листопада у Кривому Розі зникли двоє дітей – шестирічний Данило Літенець та восьмирічний Георгій Ковальов. Через 20 днів, 8 грудня, тіла знайшли на території Інгулецького кар'єру на відстані майже двох кілометрів від будинку одного з хлопчиків.

Про це пишуть «Свої.Кривий Ріг».

Варто нагадати, що обидва хлопчики - з неблагонадійних сімей. Мати Данила Литенця навіть не звернулася до поліції щодо зникнення дитини. А от батьки Георгія – написали заяву.

З приводу їхнього звернення 18 листопада на сторінках поліції вперше з'явилося оголошення про пошук зниклих дітей. Але навіть фото малюків спочатку переплутали. Лише за три дні в мережі опублікували фотографії саме Георгія та Данила.

За розшук дітей відповідали правоохоронці відділення №6 (житломасив Інгулець) та Криворізького районного управління поліції, а також патрульної поліції.

Як насправді проходив розшук – невідомо. Але 20 днів – це справжній рекорд для пошуку зниклих малюків. Зазвичай на спілкування з родичами та обстеження прилеглої території, де можуть гуляти зниклі школярі та підлітки, поліцейським необхідно три-чотири доби.

Щоб знайти тіла Георгія та Данила знадобилося вп'ятеро більше часу. Але навіть за таких умов дітей виявили не правоохоронці, а працівники Інгулецького ГЗК. Ще цікавішим є той факт, що зниклих розшукали за кілька кілометрів від будинку.

Дістатись місця, де знайшли тіла, Данило і Георгій могли прямою дорогою від їхніх будинків. Звідси постає питання – чому ніхто не обстежив маршрут, яким однозначно могли скористатися діти?

Поки що на це запитання немає відповіді. Ми сподіваємося незабаром отримати його від поліції. Також ми хочемо дізнатися від судмедекспертів, скільки часу минуло від зникнення дітей до моменту їх смерті, і що саме спричинило загибель.

Читайте також: 

Запишіть відео-привітання для військових: Українці проводять флешмоб «Мій Святий Миколай носить форму ЗСУ»;

 На Херсонщині через вибух загинув поліцейський з Дніпра;

У Кривому Розі мешканець Полтавщини намагався незаконно перетнути блокпост;

У Запоріжжі розкрили автоугон з вогнепальною зброєю та боєприпасами.

2022-12-10 17:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин