Кримінал
Події
Під видом соціальних виплат ошукав 40 українців: у Кривому Розі викрили 20-річного шахрая

Під видом соціальних виплат ошукав 40 українців: у Кривому Розі викрили 20-річного шахрая

20-річний місцевий житель привласнив майже 1,5 млн гривень. Його викрили співробітники Криворізького районного управління поліції спільно з кіберполіцейськими.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Дніпропетровській області.

Відомо, що у чоловіка були спільники, особи яких наразі встановлюються слідством. Шахраї створили фішингове інтернет-посилання та поширювали фейкову інформацію про соціальні виплати. Щоб отримати гроші, потерпілі вводили свої особисті дані, завдяки яким аферисти отримували доступ до їх банківських рахунків. Після цього, житель Кривого Рогу знімав готівку через каси супермаркетів.

За місцем проживання шахрая поліцейські провели обшук, під час якого вилучили мобільні телефони, банківські картки та сім-карти, що використовувалися у протиправній діяльності. Все вилучене направили на експертне дослідження.

21 жовтня зловмиснику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. 

Наразі юнака перевіряють на причетність до вчинення інших фактів шахрайств та встановлюють організаторів злочинної схеми.

Читайте також:

Пошуки тривали добу: у Криворізькому районі поліцейська розшукала безвісно зниклого чоловіка;

Батькам школярів можуть дозволити працювати дистанційно;

За збут наркотиків на території міста Дніпро оперативники затримали 23-річного містянина

2023-10-26 18:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин