Кримінал
Оформив 2 млн. грн. кредитів на зниклих безвісти військовослужбовців: Поліцейські викрили мешканця Кривого Рогу

Оформив 2 млн. грн. кредитів на зниклих безвісти військовослужбовців: Поліцейські викрили мешканця Кривого Рогу

Чоловік з Кривого Рогу здобув особисті дані військовослужбовця ЗСУ, який зник безвісти під час виконання бойового завдання на лінії зіткнення. Використовуючи електронно-обчислювальну техніку та дублікат сім-картки, підозрюваний оформив на ім’я військовослужбовця кредит. Потім він переказав гроші на свої банківські рахунки та декілька разів розрахувався через термінали. Знятими коштами він розпорядився на власний розсуд.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

За попередніми даними, в такий спосіб він оформив грошові позики, використовуючи дані близько 20 зниклих військовослужбовців. Загальна сума кредитів становить понад 2 млн. грн. 

Під час обшуків у нього вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти мобільних операторів зв’язку, банківські картки та гроші, а також гранату. 

Правоохоронці затримали його. До суду скеровано клопотання про обрання запобіжного заходу.

Встановлюється повне коло осіб, причетних до злочинної діяльності, а також потерпілі. 

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури громадянину повідомили про підозру за фактами шахрайства та незаконного поводження з боєприпасами ( ч. 3 ст. 190 ч. 1 ст. 263 КК України).

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції  в Київській області, оперативний супровід – Департамент кіберполіції Нацполіції України. 

Читайте також: Без хвилювань! В Кривому Розі проведуть планові вибухи у кар’єрах ЦГЗК;

2023-03-03 15:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин