Економіка
Немає більше «Родіни»: Керівництво КЗРК змінило назву шахти

Немає більше «Родіни»: Керівництво КЗРК змінило назву шахти

Керівництво «Кривбасзалізрудком» (КЗРК) (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.) перейменувало найпівденнішу з шахт комбінату. Шахта «Родіна» стала «Криворізька».

Про це повідомило керівництво підприємства.

«Рішення про зміну назви з шахти «Родіна» на «Криворізька» було ухвалено адміністрацією та трудовим колективом структурного підрозділу згідно із Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», з причини зухвалої і невиправданої військової агресії російської федерації проти України та необхідність зміни назв промислових об’єктів міста, що пов’язані зі згадуванням відносин з країною-агресоркою», - пише керівництво комбіната.

6 вересня з цієї нагоди на оперативній нараді голова правління Сергій Новак вручив в.о. директора шахти «Криворізька» Костянтину Прокопчуку ікону, де зображено Богоматір та святих великомучеників Онуфрія і Порфирія, та побажав колективу шахти ритмічної та плідної роботи на довгу перспективу.

Нагадаємо, що раніше комбінат перейменував шахту «Гвардійську» у «Козацьку», а «Октябрську» у «Покровську». А зірку на шпилі будинку шахтоуправління замінили на золотий тризуб.

Загалом КЗРК має 4 шахти (ще – «Тернівська»).

Читайте також: Міськрада Мелітополя лишила повноважень 7 депутатів-коллаборантів;

Ліга конференцій «Дніпро-1» - А3 Алкмаар: Де дивитись;

При визволенні Херсонщини загинув металург з Кривого Рогу;

2022-09-08 16:06:00
true
Відео Дня







Архів Новин