Війна в Україні
Життя
Наймолодша волонтерка: П'ятирічна дівчинка з Кривого Рога встановила рекорд України

Наймолодша волонтерка: П'ятирічна дівчинка з Кривого Рога встановила рекорд України

 

 

П'ятирічна Марія Макеєва з Кривого Рога увійшла до Національного Реєстру Рекордів як наймолодша волонтерка. Своїм вокальним виступом вона зібрала для потреб ЗСУ понад 35 тисяч гривень.

Дівчинка виконувала українські пісні у центрі Львова під музичний супровід старшого брата. Виступ тривав 9 годин 54 хвилини.

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбук керівник Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова:

«Неможливо перемогти країну, де навіть найменші діти наближають перемогу. Національний Реєстр Рекордів визнав 5-річну Марію Макеєву  з Кривого Рогу наймолодшою волонтеркою, яка своїм виступом зібрала для потреб ЗСУ суму 35492 грн. Дівчинка під музичний супровід свого старшого братика Олександра (який, до речі, теж є рекордсменом України в іншій номінації) виконувала українські пісні у центрі Львова, куди вони з мамою тимчасово переїхали під час війни. Виступ маленької рекордсменки тривав 9 годин 54 хвилини».

Як повідомила очільниця Нацреєстру Рекордів, спочатку діти мріяли назбирати кошти на бронежилет, але, як з’ясували батьки, в той момент на передовій дуже були потрібні тепловізійні приціли. Тож за допомогою волонтерського фонду, який до дитячих коштів ще доклав певну суму, був придбаний тепловізор INFIRAY СL35 M та переданий бійцям на передову.

«Наймолодша в Україні волонтерка зі своїм братиком планують ще виступити і зібрати кошти на потреби ЗСУ. У дітей мрія одна: щоб якомога швидше закінчилася війна», - додала Лана Вєтрова.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

2022-08-21 20:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин