Війна в Україні
На Херсонщині потрапили під російський обстріл два волонтери з Кривого Рогу

На Херсонщині потрапили під російський обстріл два волонтери з Кривого Рогу

У с. Зміївка (Херсонська обл.) через російську атаку вчора, 1 березня, отримали поранення двоє чоловіків. Це 54-річний місцевий мешканець, котрий дістав уламкове поранення стопи, та 34-річний волонтер з Кривого Рогу - його травми більш тяжкі.

Про це повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація.

«Чоловік, що прибув допомогати людям, котрі живуть під постійними обстрілами, сам потрапив під щільний ворожий вогонь. Він дістав уламкові поранення руки з неповною ампутацією предпліччя, складні перелами руки та ноги.

Постраждалих шпиталізували до Бериславської лікарні, де надають їм необхідну допомогу», - пише Херсонська ОДА.

Втім, криворізька «Рудана» повідомляє, що обидва поранені чоловіки – Івани – є волонтерами. Вони мали евакуювати з с. Зміївка літню жінку та трьох дітей, натомість потрапили під ворожий обстріл. З власних джерел журналісти «Рудана» дізналися подробиці трагічної події.

«У 54-річного чоловіка - контузія й поранення стопи. А от стан 34-річного - набагато важчий. Чоловік отримав уламкові поранення руки, у нього неповна ампутація передпліччя та складні переломи руки й ноги», - розповіли журналістам у БО «БФ Добро+дій».

«Вони обидва Івани й обидва волонтери. Старший із них родом саме зі Зміївки, але вже кілька місяців, як переїхав з родиною до Кривого Рогу, рятуючись від окупації. Учора він мав забрати з рідного села літню сусідку з трьома маленькими дітьми та завезти односельцям гуманітарну допомогу. Люди тут живуть під постійними обстрілами, оскільки лінія фронту - за Дніпром.

 Уже в селі чоловіки потрапили під щільний вогонь ворога. До хати бабусі не доїхали всього 50 метрів», - пишуть журналісти.

«Жертв могло б бути набагато більше, бо від нашого буса залишилась лише купа металу», - кажуть чоловіки.

Поранених одразу ушпиталили до Бериславської лікарні. У молодшого Івана з тіла вже витягли уламки. Сьогодні його мають доправити до обласної лікарні Херсона – там більш досвідчені медики. А 54-річний волонтер повернувся до Кривого Рогу. Його стан легший, тож буде лікуватись амбулаторно.

Обидва чоловіки від початку деокупації постійно в роз‘їздах по Херсонщині. Від БО «БФ Добро+дій» вони возять людям продукти і допомогу. Раз на два тижні бувають у Козацькому, від якого рукою подати до Зміївки. Жити там зараз важко, але люди не здаються, кажуть: «Ми віримо у Перемогу».

Читайте також: «Золото» та «срібло»: Молоді боксери з Дніпра стали призерами турніру «Dracula Open» в Румунії;

Ситуація з паливом у Дніпропетровській області: актуальні ціни на 2 березня;

Збитки в 100 тис грн: поліція затримала продавців неіснуючих меблів;

Створив канал ПВК «Редан»: у Дніпрі поліція викрила 16-річного підлітка.

2023-03-02 14:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин