Війна в Україні
Кримінал
СБУ викрила в Кривому Розі двох поплічників РФ, які вели у соцмережах прокремлівську пропаганду

СБУ викрила в Кривому Розі двох поплічників РФ, які вели у соцмережах прокремлівську пропаганду

Служба безпеки України нейтралізувала розгалужену мережу російських агентів, які «розганяли» через інтернет дезінформацію про ситуацію на фронті та закликали громадян долучатися до лав окупантів.

Про це повідомляє СБ України та прокуратура Дніпропетровської області.

Один з прихильників «руського мира» них під час перебування на заробітках в Росії потрапив у поле зору ворожих спецслужб. Після приїзду чоловік одразу активував свої соцмережі, де пропонував землякам допомагати окупантам, дискредитував українську владу та Збройні сили України. 

Іншого мешканця регіону окупанти залучити до підривної діяльності через його прокремлівські погляди, які він поширював у колі спілкування. 

За вказівками кураторів з Росії він через дві спеціалізовані інтернет-платформи поширював деструктивний контент. 

«За даними слідства, у березні і травні 2022 року чоловіки розміщували на своїх сторінках в забороненій соціальній мережі дописи, в яких заперечували збройну агресію РФ та схвалювали тимчасову окупацію російськими військами території України.

Під дописом на російському інформаційному ресурсі один з чоловіків залишив коментар з підтримкою дій держави-агресора РФ та її збройних формувань, а інший - закликав до знищення українських військових»,
- пише пресслужба прокуратури.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям Кривого Рога у здійсненні колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання обох правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, яка використовувалася в протиправній діяльності.

Читайте також: Побив, засунув в багажник та поїхав: у Дніпрі на Івана Франка викрали чоловіка;

2022-08-09 17:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин