Кримінал
Технології
Події
Мешканку Кривого Рогу обдурили на 50 тис грн: до чого тут ПриватБанк

Мешканку Кривого Рогу обдурили на 50 тис грн: до чого тут ПриватБанк

 

 

Мешканка Кривого Рогу оформила у «ПриватБанку» карту з кредитним лімітом на 50 тис грн. На наступний день кошти зняв шахрай. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових справ.

Спочатку потерпілій зателефонувала шахрайка. Жіночий голос, що імітував автовідповідач, від імені фінансової установи сказав, що в «Приват24» потрібно пере випустити наявну картку на «Digital».  Жінка проігнорувала і поклала трубку.

Через певний час їй на «Вайбер» вже позвонив чоловік і наполегливо переконував про пере випуск картки. Жінка сказала, що прийде до банку і там все зробить. «Бо картку отримала нову і не розуміє навіщо це робити». Але чоловічий голос почав вигадувати, що у відділенні недогледіли і видали картку старого зразка VISA, а треба було MasterCard. Жертву почали переконувати, що в банк йти не потрібно, можна все зробити самій, їй підкажуть.

Вона почала виконувати дії, що диктували по телефону. Вона все робила, адже думала, що розмовляє з представником «ПриватБанку». Картку «Універсальну» дійсно перевипустили на «Digital». Мешканка Кривого Рогу занервувала і сказала, що все закінчить у банку. Натомість, їй шахрай пригрозив блокуванням рахунку на 60 календарних днів.

У «Приват24» постраждала побачила, що картки заблоковані. Шахрай знову подзвонив і повідомив, що блок нібито накладено за незавершену операцію з пере випуску карти.

Жінку попросили назвати код з SMS, яке прийшло на її телефон. Вона отримала повідомлення на свою електронну пошту, що  картку було активовано в Apple pay. Картки було розблоковано. 

У процесі останньої розмови у неї запитували, який у неї телефон і операційна система. Вона відповіла, що не знає. Наприкінці розмови попросили перезавантажити телефон, що вона і зробила. 

Кошти зняли з кредитки трьома платежами.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Дніпрі на Володимира Мономаха знайшли труп чоловіка;

У Запоріжжі суд звільнив бойовика «ДНР» від 15 років в в'язниці: подробиці;

Вигорів вщент: у Дніпропетровській області під час руху зайнявся «BMW»;

 

 

2023-03-07 13:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин