Події
Криворіжець організував шахрайський «Кол-центр»: що вирішив суд

Криворіжець організував шахрайський «Кол-центр»: що вирішив суд

Тернівський суд ухвалив вирок мешканцю Кривого Рога за організацію злочинної схеми заволодіння грошовими коштами шляхом шахрайської діяльності «Кол-центру».

У грудні 2022 року чоловік вирішив організувати схему заволодіння грошима громадян України. Злочинець знайшов необхідне приміщення для "Кол-центру". Встановивши необхідну комп’ютерну техніку для використання у своїй шахрайській діяльності, ввів в оману декількох осіб, повідомивши, що вони будуть працювати в агенції з надання інвестиційних послуг.

Суть діяльності злочинної схеми полягала у створенні та забезпеченні діяльності на території міста Кривий Ріг «Кол-центру». Надалі, введені в оману працівники, які за допомогою IP-телефонії зв’язувались з потерпілими, представляючись групою досвідчених трейдерів, пропонували свої послуги зі збільшення коштів шляхом проведення операцій на криптовалютному ринку або інвестування в акції різних компаній. Проте після переводу грошових коштів на банківську картку, зв`язок з особою - «клієнтом» переривався, а грошові кошти привласнювалися засудженим.

Суд остаточно визначив покарання обвинуваченому у вигляді обмеження волі на два роки, у зв’язку з тим, що він скоїв проступок у період іспитового строку за попереднім вироком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Не дотримувався безпечної дистанції: у Запоріжжі зіткнулися два автомобілі;

Де у Дніпрі не буде води 12 вересня: адреси;

Вдарив знайомого ножем у живіт: упродовж кількох годин поліція Дніпра затримала злочинця.

2023-09-12 13:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин