Війна в Україні
Кримінал
Конфіскували телефон: В Кривому Розі пенсіонерку-коллаборантку судили за репост Журавка

Конфіскували телефон: В Кривому Розі пенсіонерку-коллаборантку судили за репост Журавка

В березні цього року обвинувачена зі свого мобільного у «Одноклассниках» розмістила допис з російського інформаційного ресурсу «Алексей Журавко» на підтримку тимчасової окупації частини території України: «Крым Воссоединение с Россией!! 18 марта». Допис містив умовне зображення території Автономної Республіки Крим у кольорах прапора РФ, обрамлене зображенням георгіївської стрічки у формі серця.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 15 вересня.

Під ним обвинувачена залишила коментар: «Очнитесь украинцы, выходим на площадь и поддерживаем Россию в проведении специальной военной операции. Вместе сила!».

Дії обвинуваченої кваліфікували за ч. 1 ст.111-1 ККУ — публічне заперечення громадянином України встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України державою-агресором, публічні заклики громадянина України до підтримки дій держави-агресора та її збройних формувань.

Суд розглядав справу за спрощеною процедурою, за відсутності обвинуваченої. Вона беззаперечно визнала свою вину.

Інгулецький районний суд Кривого Рогу визнав пенсіонерку винною у колабораційній діяльності. Суд позбавив жінку права обіймати посади, пов`язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на 10 років.

Речовий доказ — мобільний телефон Xiaomi — конфіскують та передадуть у дохід держави.

За інформацією ЗМІ, колаборант, колишній нардеп Олексій Журавко загинув 25 вересня у Херсоні.

Читайте також: У Нікополі чоловік вбив товариша: його затримано;

2022-09-28 18:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин