Технології
Життя
Дніпровський повнокупольний фільм «Український космос» підкорив українських та міжнародних глядачів

Дніпровський повнокупольний фільм «Український космос» підкорив українських та міжнародних глядачів

Імерсивний повнокупольний фільм «Український космос», який є унікальним для України досвідом цифровізації культурної спадщини, в Україні можна переглянути у форматі 360° у Planetarium Noosphere (м. Дніпро) та у flat-форматі в артпросторі «Український космос» у Бережанському замку на Тернопільщині (виставка триватиме до кінця серпня 2023 року).

Повнокупольний фільм «Український космос», створений командою Planetarium Noosphere на основі 50-ти картин-двовзорів Олега Шупляка, дозволяє глядачам поринути у світ давніх уявлень про світобудову, астрономічні явища, що лягли в основу народного календаря, яким українці послуговуються дотепер, і відкрити для себе назви, які українці давали сузір’ям у давнину, а також помандрувати крізь простір і час неймовірним художнім світом полотен-двовзорів.

Повнокупольний фільм «Український космос» підкорює своїм неймовірним візуальним рядом та оповіддю не тільки українських глядачів, а й міжнародних!

Цьогоріч повнокупольний фільм «Український космос» пройшов суворий відбір вже трьох міжнародних фестивалів повнокупольних фільмів: The Jena FullDome Festival 2023 у Єні (Німеччина), Fulldome Festival Brno 2023 у Брно (Чеська Республіка) та Macon Film Festival у Мейконі (Джорджія, США). Тож міжнародні глядачі матимуть нагоду переглянути його та підтримати своїми голосами вже 12-14 жовтня 2023 року в рамках Macon Film Festival у Мейконі (Джорджія, США).  

16 липня у Бережанському замку на Тернопільщині відкрився артпростір заслуженого художника України Олега Шупляка «Український космос», який представляє багатогранну, різнобарвну та різножанрову творчість митця.

В артпросторі представлені живопис, графіка, скульптура, відеоарт та повнокупольний фільм «Український космос».

Представник команди Planetarium Noopshere відвідав артпростір «Український космос». Ми пишаємося тим, що повнокупольний фільм «Український космос» так вдало доповнив експозицію та розширив уявлення про форми демонстрації живопису та освоєння музейного простору. Дякуємо пану Олегу за його неймовірну творчість!

«Вражаюча ідея, така тепла енергетично, науково супроводжена і викохана! Дякуємо за нашу чудову колаборацію — саме тут так широко і світло сприймається Ваша творчість, Олеже! З побажаннями натхнення і сподіваннями на нові спільні проєкти!».

 

 

2023-08-21 11:28:00
true
Відео Дня







Архів Новин