Економіка
Чекайте на жовтий дим: «АрселорМіттал Кривий Ріг» починає запускати в роботу коксові батареї

Чекайте на жовтий дим: «АрселорМіттал Кривий Ріг» починає запускати в роботу коксові батареї

Від сьогодні, 3 жовтня, «АрселорМіттал Кривий Ріг» розпочинає процес введення в експлуатацію комплексу коксових батарей після їхньої вимушеної зупинки через війну в лютому. В понеділок-вівторок, 3–4 жовтня, підприємство запускатиме в роботу коксову батарею №6, а в середу-четвер, 5–6 жовтня, – батарею №5.

Про це повідомило керівництво комбінату.

«3 та 5 жовтня через технологічні особливості пуско-зупинного режиму цих агрегатів мешканці міста можуть спостерігати періодичні викиди в атмосферу жовтого кольору. Цей ефект є тимчасовим і може спостерігатися над територією коксохімічного виробництва.

Це нормальний процес, і не має стати причиною для хвилювання містян. Просимо криворіжців за можливості попередити про це сусідів і знайомих та зберігати спокій. Усі процеси – під контролем спеціалістів «АрселорМіттал Кривий Ріг», - пише керівництво підприємства.

Також керівництво наголосило, що нещодавня реконструкція цих коксових батарей стала одним з ключових інвестпроєктів «АрселорМіттал». Використання сучасних технологій та природоохоронних заходів на нових коксових батареях №5 та №6 дозволило підприємству понизити викиди забруднюючих речовин в атмосферу на 1,6 тис. т на рік.

Читайте також: Борці Парвіз Насібов та Юрій Дорогань з Запоріжжя стали чемпіоном та віце-чемпіоном Кубку світу;

31 загиблий: Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух провідав у лікарні поранених у гуманітарній колоні;

Бадмінтоністи з Дніпра завоювали 3 медалі на Чемпіонаті Європи серед спортсменів з вадами слуху; 

Вогонь розповсюдився на дах та перекинувся на сусідню ділянку: масштабна пожежа у Кривому Розі.

2022-10-03 10:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин